lunes, 20 de mayo de 2013

Muntanya per als Domingueros!

Em veig obligat a fer un post d'urgència.. volia parlar de com em vaig estampar contra la paret en un vuelu el passat diumenge, però una més que mala notícia ha aparegut en mitjans de comunicació, i que al asabentarmen m'ha fet oblidar del mal de genoll ràpidament, per doldrem d'un mal pitjor...
Tot sovint sentim que es tanquen sectors scencers d'escalada, o bé perquè una espècie d'au hi ha fet el niu, o perquè hi ha alguna mena de risc potencial a l'activitat humana. El cert es que està bé respectar aquestes decisions, per a conviure amb el medi i de més factors sensibles a l'activitat escaladora, com ara propietaris, impacte visual, etc..
Ara bé el que acaba de fer el ministeri d'agricultura a Montrebei no te nom. O potser si: "SICATRIU"!
Segons la directora general de desenvolupament rural i política forestal del ministeri d'agricultura: "Ajuda a conservar els espais naturals i ofereix la conservació del patrimoni"..

Potser no ho he entés bé, però segons ella per a generar activitat econòmica i preservar els espais naturals en zones com "El capitan de Yosemite" o el "Picu Urriellu", que potser li cau més a prop, caldria clavar una passarela en Zig-Zag d'aquestes, que destrossés el "Pilar del Cantabrico" per exemple, per a que un grapat de "domingueros" sense sensibilitat per a la preservació dels espais naturals poguessin fardar davant dels seus amics d'haver caminat a 50 metres del terra!!

No m'agrada, però puc arribar a entendre UNA via ferrada en UN punt d'un territori que ascendeixi una paret sense massa interès com a model lúdic per a crear riquesa en el sector de l'aventura, i com a mètode d'inicialització en el món vertical. Ara bé, 20 passamans metàlics clavats al llarg d'una paret ofereixen un impacte visual moooolt menor al d'aquesta SICATRIU que han realitzat al que fins ara seguia essent un dels congosts més ferèstecs de Catalunya i Aragó.
Ells ho anomenen restaurar un camí natural. Però a mi que em perdonin, això no en te res de camí natural i menys de restauració!! Restauració seria per exemple gastar-se aquest quasi milió d'euros en restaurar per exemple un camí que ja existeix des de fa desenes d'anys com ara el que ressegueix el Congost del Chorro! Ara bé per aquesta paret de Montrebei no crec que n'hi passes cap de passarel·la.
Crec que existien moltíssimes més opcions per a tornar a unir la part catalana del Congost amb l'aragonesa, i que el més important, podríen haver ofert molt menys impacte visual, per no parlar de la poca seguretat que aquestes passarel·les sense "cables de vida" poden arribar a oferir als "pixapins" que si poguessin acostar. Un tram de ferrada vertical, o fins i tot el buscar una canal (un passatge natural) per a ascendir el tram, hagués estat una solució molt més segura i sense aquest impacte visual.

Jo ho tinc clar, si fos per mi la tirava a terra!

*Fotos extretes de Barrabes.es i propietat Herminia Sirvent

2 comentarios:

  1. una prova més del deliri dels nostres governants... Simplement, em sembla increïble.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo encara em pregunto de que serveixen les desenes d'asesors que te cada ministeri, si entre tots ells no són capaços de veure el mal que acaben de fer.

      Eliminar